Vem är Lysa Photography?

Jag är Linda Strömberg-Yucak. Född 1991, så jag har haft privilegiet att växa upp med VHS-kassetter, Spice Girls, Snake-spelet på Nokiatelefonen och återuppståndelsen av lavalampan. Är hemma från en liten by i Österbotten, Finland men bor sedan år 2018 med min man i Sverige och närmare bestämt Sigtuna nära Stockholm. Jag är med andra ord finlandssvensk, men pratar inte som Mumintrollet. Fast det kan hända att jag råkar beställa en "fastlagsbulle" istället för "semla" på café. Hoppsan, det tog inte länge innan jag hann börja prata om mat här. Men så är det, jag är oftast glad, positiv och nöjd, bara jag fått i mig mat.

Jag är varken en pratkvarn eller tycker särskilt mycket om att prata om mig själv. Men jag gillar att träffa och prata med andra medmänniskor och att lyssna på olika livshistorier, med allt från vardagspusslet till större händelser, och hjälpa till på något sätt om jag kan.

Och därifrån tror jag mitt fotograferande har formats. Jag vill inte bara fotografera, utan jag vill verkligen lyssna, dokumentera och berätta människors unika historier genom bilder. På ett naturligt, äkta och känslofyllt sätt. Ert liv, er vardag, era livshändelser, vare sig det är den speciella bröllopsdagen, en vanlig onsdag hemma hos er eller till exempel tiden under en förväntansfull graviditet.

I mitt barndomshem finns det ett stort skåp fyllt till bredden med en massa fotoalbum med bilder från när jag själv var liten, tillsammans med min familj, min släkt och mina vänner. Helt, totalt oersättligt och jag är så tacksam för att mina föräldrar har sparat alla dessa bilder som jag kommer kunna titta på (och låtsas att jag minns min egen fyraårsdag) för resten av mitt liv. Glädjeskutt!

fotograf sigtuna fotograf åland

Jag tycker om att bjuda på mig själv (när jag vågar) och är väldigt känslosam. Det är lika stor chans att jag gråter glädjetårar till en glad nyhet som att tårarna rinner av en talangjaktsaudition på Youtube. Om jag hör en låt jag känner igen är det nästintill omöjligt för mig att inte sjunga med. Jag är också en obotlig dagdrömmare men har åtminstone en halv fot någorlunda stadigt på jorden. Fick jag möjligheten en dag att åka tidsmaskin skulle jag först vilja åka tillbaka till sent 60-tal, cause it's groovy.

Jag trivs mycket bra hemma i soffan, invirad i en filt med en kopp kaffe och en film eller tv-serie framför mig på projektorn (yes, ingen 30" tv här inte). Eller så sitter jag på en nyupptäckt restaurang med en stor tallrik mat framför mig i diskussion med en vän. Jag njuter även väldigt mycket av att vara på resande fot och upptäcka nya platser, vare sig det är i den egna hemorten eller 5000 km längre bort.

Har du orkat läsa ända hit kan du ge dig själv en snäll klapp på axeln. Vill ni veta mera om mig eller mitt fotograferande, har frågor eller funderar på att boka en fotografering, tveka inte att ta kontakt! I'm always up for a fika och jag lovar - jag och mina kameror är väldigt snälla och ofarliga.

bröllopsfotograf sigtuna bröllopsfotograf åland