Åh, ska ni gifta er - stort grattis!

*Öppnar pampig kärleksballad på högsta volym*

Har ni hittat varandra - den person ni vill dela resten av era liv med? Helt freakin' underbart! Er bröllopsdag är en av de viktigaste dagarna i ert liv, and I don't take that lightly. Det är en stor ära att få fotografera någons bröllop. Jag gör alltid mitt yttersta för att ni ska få den bröllopsdag ni drömmer om och att ni ska kunna minnas den genom bilder för resten av ert liv.

Letar ni efter en fotograf som lägger fokus på det äkta och naturliga och som satsar på känslor och ögonblick istället för endast den perfekta bilden, har ni hittat rätt. Jag strävar alltid efter att leverera en levande berättelse från varje bröllop och fångar även de små detaljerna som lätt flyger förbi under dagen. Mitt arbetssätt är att lyssna, dokumentera och berätta just er bröllopsdag genom bilder. Jag drivs av att hjälpa människor och kommer finnas med som stöd och hjälp för alla bröllopspar både innan, under och efter bröllopet. Vi träffas innan bröllopet för att lära känna varandra och planera er dag. För mig är varje kund unik och jag lägger ner mycket tid på varje bröllopspar för att både ni och jag ska känna oss bekväma när bröllopsdagen är här. Bli inte heller förvånade om även jag står och fulgråter av lycka under er bröllopsdag, cause that's what I do.

Jag utgår från Stockholm (Sigtuna) och fotograferar bröllop i hela Sverige, Finland, på Åland och även mer än gärna på andra destinationer utomlands. The sky is the limit, i princip.

bröllopsfotograf sigtuna bröllopsfotograf åland

Fina ord från kunder

"Vi är jätte glada att vi valde Linda som vår bröllopsfotograf. Linda är varm och glad och lätt att komma överens med. Hon förstod precis hurudana bilder som var viktiga för oss (naturliga) och lyckades bra med att fånga våra personligheter på bild. Linda följde med oss under hela dagen, från förberedelserna ändå in på småtimmarna. Allting lyckades hon få med på bild! Vi är så imponerade av hennes energi och ork på denna sommarens varmaste dag. Hon var duktig på att hålla upp humöret också på oss när orken började tryta i värmen. En del av våra visioner, som t.ex. solnedgångsbilder, hann vi dock aldrig fota men det berodde helt enkelt på att det var så mycket program på bröllopsfesten så vi fick prioritera. Gruppfotot har varit mycket omtyckt! Kan absolut rekommendera Linda som fotograf åt andra. Det finns så otroligt mycket att planera och ordna med på bröllopsdagen så att ha någon med sig som förevigar allt detta är guldvärt nu i efterhand. Tycker också att Linda var mycket prisvärd. Det är svårt att välja ut några favoritbilder eftersom alla stunder på dagen har sin egen charm."

- Marina & Christian (Korsholm, Finland)

"Jag upplevde vår bröllopsfotografering som professionell samtidigt som den var avslappnad, personlig och mysig. Innan träffades vi och pratade om bröllopet och hur vi hade planerat våran dag. Vi fick även komma med förslag på vad vi tänkt oss. Linda var med från att vi ställde oss i ordning tills efter middagen. Linda är så glad, framåt samtidigt som hon är diskret, precis som en fotograf ska vara för att kunna göra sitt jobb så bra som möjligt! När vi väl fick bilderna fick vi återuppleva dagen igen! Så härligt! Och hennes foton blev så mycket bättre än inspirationsbilderna!!! Jag är så nöjd över dem! Jag är glad att vi bokade fotograf (vilket vi var nära att inte göra!) och att det var Linda. Jag rekommenderar henne till andra och kommer själv boka tid för fotografering igen. Tack ännu en gång för alla fina bilder!"

- Isabella & Joel (Skarpnäck, Sverige)

Bröllopsplaneringen kan börja

Ett av mina stora tips till blivande makar är att planera bröllopsdagen enligt hur NI vill ha det. Det här är verkligen ER dag. Försök att strunta i traditioner ni egentligen inte gillar och gör det istället på ert sätt och det som känns som ni. Känn inte att ni måste bjuda in alla ni umgåtts med de senaste åren bara för att det är kutym, utan fundera vem ni verkligen vill ska fira med er under er bröllopsdag.

Planera ert bröllop efter era egna drömmar och önskemål, inte efter någon annans. Gör det precis så personligt som ni vill. En del har drömt om ett stort sagobröllop sedan de var små och en del vill ha ett intimt bröllop i den egna trädgården med endast den närmaste familjen närvarande. Har ni planerat att gifta er utomlands eller planerat ett flerdagarsbröllop? *börjar febrilt packa resväskan* Jag älskar att resa och följer gärna med er utomlands till platsen ni vill gifta er på.

Hur kan en bröllopsdag se ut?

På vilket sätt som helst - alla bröllop är olika. Det är er dag. Det kan vara stort eller litet. Utomhus eller inomhus. Utomlands eller hemma. Jag finns här för att följa med under er dag och dokumentera när ni säger ja till varandra och alla andra höjdpunkter, in-between-moments och detaljer.

Det är inte alltid det enklaste att veta vad man sist och slutligen vill ha bilder från under bröllopsdagen. Vissa vill ha hela dagen dokumenterad och för vissa är det viktigaste att fånga till exempel vigsel och porträtt på bild. Det varierar. En sak är ända ganska slående - tårtan äts upp, blommorna vissnar och konfettiresterna städas undan, men bilderna från ett bröllop varar förevigt.

Jag har nedan listat olika moment under den stora dagen, och några exempel på hur det kan se ut, så att ni lättare kan få en bild av vad som är viktigt för er att förevigas.

Förberedelser

Er stora dag är äntligen här. Ofta finns det gott om fjärilar i magen. Ni har kanske bokat tid för att göra sminkning och frisyr. Kanske bor ni på hotell och gör er i ordning där. Eller så gör ni morgonfixet själva i ert egna hem. Kanske ni äter lunch med de närmaste eller så njuter ni som blivande brudpar av varandras sällskap innan dagen börjar. Under förberedelserna agerar jag fluga på väggen och fångar stämningen, momentet när bröllopskläderna kläs på, nerverna, en förälders första syn av ens barn i bröllopskläder, skålandet med vänner, den sista morgonen som ett ogift par och små och stora ögonblick.

First look

First look är första gången ni som blivande makar ser varandra efter att ni gjort er i ordning inför bröllopet. Ofta kan det bli en väldigt känslosam upplevelse. Tårarna kan rinna av kärlek, nervositet och glädje. Ibland brister brudparet ut i gapskratt, på grund av att mycket nervositet släpper när de får se varandra. En del par väljer att se varandra under hela bröllopsmorgonen. Andra först när vigselceremonin börjar. First look är hur som helst ett ypperligt tillfälle för er att riktigt se varandra och försöka dra några lugna andetag tillsammans. Här handlar det bara om er som blivande makar.

Porträtt

Under en porträttsession ligger fokus helt och hållet på er och er kärlek för varandra. Tidpunkten för bröllopsporträtt är flexibel och beror på hur ni vill lägga upp dagen. Porträtten kan tas antingen före eller efter vigseln, eller varför inte både och. Om vi fotar era porträtt före vigseln kan vi göra en first look och om vi fotar efter vigseln har ofta den största nervositeten släppt. Om jag är med er hela dagen har vi även möjlighet att smyga iväg en stund under festen och fota lite extra mysiga porträtt av er.

Vigsel

Under vigseln säger ni officellt ja till att alltid finnas där för varandra så länge ni lever. Ni utbyter ofta vigselringar och pussas för första gången som gifta. Era gäster delar ut näsdukar till höger och vänster - it can be a real wonderful sobfest. Vigseln kan se ut på många olika sätt och göras antingen borgerligt eller religiöst. En del väljer att gifta sig utomhus i en skog och en del har vigseln på själva festlokalen. Endast fantasin sätter stopp här och försök planera det på det sätt som känns bäst för er.

Middag

Ni är nu gifta och firandet med era nära och kära kan börja. Här översköljs även det pinfärska brudparet med gratulationer. Här dokumenteras mingel, er festlokal som ni har pyntat, bordsdukningen och alla små detaljer ni valt ut för er dag. Kanske har ni planerat in en picknick, gruppfoton eller trerätters middag. Den mat ni har valt ut dokumenteras och likaså er bröllopstårta eller efterrättsbuffé, helt beroende på vad ni har valt att bjuda era gäster på. Middagen varvas ofta med program så som fina tal, lekar, mingel och skålande med höjda glas. Gapskratt varvas med glädjetårar.

Gruppfoton

Ni har bjudit in era närmaste, de ni vill fira er dag med. Familj, vänner, släkt. Kanske ni har tio gäster, eller kanske ni har över 100. Bröllopsdagen är hur som helst ett ypperligt tillfälle att få fina gruppfoton där alla är samlade på samma bild. Det är ju även helt okej timing att alla kanske har kammat sig lite extra inför dagen. Som brudpar väljer ni självklart själva vilka slags gruppfoton ni vill ha.

Fest

Let's get the party started! Alla är troligtvis mätta och belåtna och har lagom gråtröda ögon, och nu fortsätter kvällen. Kanske ni har tänkt dansa en första dans som nyblivna makar eller äntligen fått tid att frossa från godisbuffén. Kanske har ni ett band på plats för att få gästerna att dansa järnet, eller kanske en vän agerar DJ via Spotify. Både gäster och brudpar släpper loss och ingen tänker på att kolla på vad klockan är. Stämningen är på topp.

Golden hour-porträtt

Vid solnedgången kan vi smita iväg från festen en stund för att fotografera magiska porträtt. Nu är ni gifta, alla nerver har släppt och ni får en liten andningspaus mellan dansstegen och vara tillsammans bara ni två en stund. Ibland bjuds man på en underbar solnedgång, och det bästa ordet som beskriver ljuset är nog magi. Oberoende av solnedgången rekommenderar jag en intim fotostund på kvällskvisten.

Fina ord från kunder

"Att välja fotograf för en så stor dag som ens bröllopsdag är viktigt och vi kunde inte ha hittat någon bättre än Linda på Lysa photography. Både min man och jag är ganska så obekväma att stå framför kameran men med Linda så gick det bra och allt kändes så naturligt och smidigt. Linda kom med förslag och vi behövde inte känna oss osäkra eller rädda att säga vad vi tyckte eller inte tyckte om. Naturlig, varm och många skratt är ord som man kan beskriva Linda med. Vi kan verkligen varmt rekommendera Linda som fotograf och vi är mycket nöjda över bilderna som blev tagna på vår stora dag!"

- Sabina & Joakim (Jakobstad, Finland)

"Till vår bröllopsdag använde vi oss av Lysa photography’s tjänster. Jag hade innan dess tittat igenom Lindas portfolio och tyckte bilderna hon fotat gav mersmak att anställa henne som vår bröllopsfotograf. Det var lätt att kommunicera med Linda och hon lyssnade på våra önskemål. Själva fotograferingen var också väldigt rolig att göra. Linda har fångat våra bröllopsbilder i ögonblick, känslor, skratt och fina miner. Vi kan varmt rekommendera Lysa photography."

- Hannah & Tony (Helsingfors, Finland)

Hur går det till?

Bokning

Bekanta er först med mig, mitt arbetssätt och bildstil, och känn efter om ni tror att jag vore en passande fotograf för just er. Kontakta mig på det sätt ni föredrar, exempelvis via bokningsformuläret här på hemsidan. Uppge gärna bådas era namn och lite info om vem ni är, ert bröllopsdatum, platsen för bröllopet, era visioner om bröllopet och önskemål och så svarar jag er inom två vardagar. Om jag är ledig på ert bröllopsdatum och ni vill ha mig som fotograf bokar vi in varandra. I och med bokning tas en bokningsavgift på 20% ut, som dras av från slutfakturan. Bokningsavgiften fungerar som en delbetalning och är även en försäkran om bokat datum för både er och mig.

Förberedelse

Inför ert bröllop vill jag gärna lära känna er så att jag kan erbjuda er bästa möjliga personliga service och upplevelse och så att vi alla ska känna oss trygga och bekväma under själva bröllopsdagen. Vi planerar in en träff (till exempel fika) där vi tillsammans går igenom planering och önskemål kring bröllopet. Innan bröllopet får ni en flersidig pdf-guide med en massa info och tips inför er stora dag. Efter att ha fotograferat bröllop under flera år kan jag svara på många frågor och ge inspiration, även utöver själva bröllopsfotograferingen. Ni kan när som helst innan bröllopet nå mig när det dyker upp frågor. Slutfakturan på 80% skickas även till er och bör vara betald innan bröllopsdagen.

Under bröllopet

På bröllopsdagen möts vi upp på avtalad tid och plats och börjar fira er kärlek. Jag fotograferar och dokumenterar dagen precis som den ser ut, med alla ögonblick och detaljer, på ett naturligt och okonstlat sätt. Ingen (inklusive bröllopsgäster) behöver känna att man måste titta in i kameran och le, utan jag agerar fluga på väggen och ber om er uppmärksamhet när jag behöver den. Jag finns även med som stöd under hela dagen och det går alltid att fråga mig om det är något särskilt. Jag är även en bra hjälpreda, så behövs det plötsligt hjälp med till exempel att sätta fram bordsplaceringskort hjälper jag självklart till.

Efter bröllopet

Några dagar efter ert bröllop får ni en liten förhandstitt på några bilder, som ni redan då kan ladda ner och använda. Jag går igenom alla bilder från ert bröllop och väljer ut de bästa bilderna som skapar en levande berättelse från er unika bröllopsdag. Alla bilder redigeras omsorgsfullt. Efter cirka 8–12 veckor (beroende på paket och säsong) får ni en länk via e-post till ett lösenordsskyddat webbgalleri med era färdiga bröllopsbilder. Ni får även hemskickat ett fint leveranspaket per post innehållande USB-minne och kanske någon liten överraskning åt er *wink wink*.


Vanliga frågor och svar

Var fotograferar du bröllop?

Hittills har jag fotograferat bröllop i Sverige och Finland och på Åland. Ivrigt väntar jag på att resa och självklart följer jag mer er till den plats ni vill fira er kärlek på.

Vad händer om din kamera går sönder?

Jag har alltid med mig back up utrustning av kameror, objektiv, minneskort, batterier och blixtar, så det finns alltid reserv om något mot förmodan skulle hända.

Finns det möjlighet till delbetalning?

Ja, absolut. Jag förstår självklart att brudpar har olika budget och ibland kan en delbetalning underlätta. Bokningsavgiften på 20 % är i sig en delbetalning, men det resterande beloppet på 80 % kan även delas upp i fall det finns behov.

Vad gör vi om det regnar på bröllopsdagen?

Vädret är en sak ingen kan påverka och vi jobbar med det väder vi får. Vi gör alltid upp en back up-plan tillsammans i fall det skulle ösregna. Vädret brukar sist och slutligen inte spela så stor roll, utan en minnesvärd bröllopsdag får man ändå.

Investering bröllopsfotografering

Jag erbjuder olika paket med dokumentering av bröllopsdagen från 5 timmar upp till 12 timmar. Om ni hellre önskar färre timmar eller har planerat ett flerdagsbröllop eller destinationsbröllop är jag alltid öppen för diskussion och andra lösningar.

Alla bröllopspaket innehåller bland annat:

  • Personlig support och hjälp innan, under och efter bröllopsdagen
  • Bröllopsmöte där vi lär känna varandra och tillsammans planerar er dag
  • Flersidig pdf-guide med info och tips inför bröllopet
  • Fotograferingsavtal med alla villkor och detaljer vi kommit överens om
  • Möjlighet till personlig delbetalningsplan
  • Reseersättning inom hela Sverige
  • Mellan 250 och 700 bilder beroende på paket
  • Omsorgsfull redigering av alla bilder som levereras
  • Fint leveranspaket innehållande USB-minne och överraskningspresent

från 15 000 kr

För fullständig info om paket, villkor och allt det goda som ingår - ta kontakt till exempel via bokningsformuläret här nedan!

Några utvalda bröllop