Går ni i väntans tider? Stort grattis!

Alla graviditeter ser olika ut och är heller ingen självklarhet för alla. En del kan se det som en dans på rosor och en del har krämpor upp till öronen. Men en sak är säker, och det är att du ska ha beröm och applåder för det stora ansvaret och att du orkar bära på ett litet människoliv i nio månader. Du är amazing! Alla blivande mammor förtjänar verkligen lite extra omtanke i form av en gravidfotografering, där fokus ligger på att det ska vara en upplyftande upplevelse för dig med lite extra ompyssling och att du ska få känna dig fin och lysa. Jag ser varje kund och fotografering som unik och gör alltid mitt bästa för att du ska få de bästa möjliga minnen av din graviditet i form av fotografering och bilder.

gravidfotograf sigtuna gravidfotograf åland

Hur går det till?

Bokning

Kontakta mig på det sätt du föredrar, exempelvis via bokningsformuläret här på hemsidan. Uppge dina önskemål och ditt bf och så svarar jag dig inom två vardagar med förslag på fotodatum. Jag brukar rekommendera att göra fotograferingen ungefär mellan gravidvecka 28 och 35. Fotodatumet kan alltid avgiftsfritt ombokas, om det till exempel skulle ösregna. I och med bokning tas en bokningsavgift på 20% ut som dras av från slutfakturan. Bokningsavgiften fungerar som en delbetalning och är även en försäkran om bokat datum för både dig och mig.

Förberedelse

Inför fotograferingen vill jag gärna lära känna dig så att jag kan erbjuda dig bästa möjliga personliga service och upplevelse. Innan fotograferingen får du en flersidig pdf-guide med en massa info och tips inför din fotografering. Vill du låna gravidklänning av mig skickar jag dig info och bilder av min gravidgarderob. Vill du bli fotograferad i miljö (rekommenderar vid solnedgången) ger jag förslag på olika fina platser som skulle kunna passa dig, eller så fotar vi hemma hos dig, vilket kan bli minst lika mysigt och ofta även lite mindre nervöst och mer personligt.

Fotografering

Under en gravidfotografering ligger fokus på den blivande mamman och gravidmagen, men andra familjemedlemmar är självklart även varmt välkomna med. Fotograferingen görs i lugn takt och det är aldrig något måste att titta in i kameran och le, utan fotograferingen görs på att naturligt och okonstlat sätt. Jag guidar dig med förslag på enkla poser och jag strävar efter att fotograferingen ska kännas som en härlig och stärkande upplevelse för dig. Vi tar paus när det behövs och jag har alltid med mig det vi kan behöva, till exempel varm filt och dryck. En liten överraskningspresent till den blivande mamman utlovas också efter fotograferingen.

Leverans

1–2 veckor efter fotograferingen skickar jag dig ett urvalsgalleri med de bästa bilderna, där du får välja ut dina 30 favoritbilder. När du valt ut dina favoritbilder, redigeras de omsorgsfullt och slutfakturan på 80% skickas till dig. Efter cirka en vecka och när slutfakturan är betald levereras de färdiga bilderna högupplösta via ett lösenordsskyddat webbgalleri, som du även kan dela med nära och kära. Självklart finns det möjlighet att köpa tilläggsbilder, om du vill ha ännu flera bilder.

gravidfotograf åland gravidfotograf uppsala

Fota i miljö eller hemma?

Det är en smaksak och är helt upp till dig och dina behov och din livsstil. Båda alternativen har sin charm.

Om vi fotograferar hemma hos dig kan det lätta lite på nervositeten och bli mer personligt, eftersom miljön är din alldeles egna. Jag fotar dig till exempel i sovrummet och i närheten av ett fönster med vackert ljusinsläpp. Under fotograferingen kanske du även vill ha med din partner, andra familjemedlemmar eller kanske något husdjur. Ni får då umgås tillsammans och fundera på er kommande familjemedlem. Det är ett fint sätt att dokumentera ert gemensamma hem och ett bra sätt att bevara minnet av hur ert hem såg ut under denna period i ert liv.

Om vi fotograferar i miljö ger jag förslag på olika fina platser som vi kan fotografera på och som skulle kunna passa just dig. Vi kan fota till exempel i en skog eller park, på en strand eller på en äng - det finns massvis med valmöjligheter. Har du någon speciell plats du själv tycker mycket om, kan vi även fotografera där så länge som ljuset är bra. Kanske du stortrivs med att vara utomhus, och då passar det ju ypperligt att vi gör gravidfotograferingen i miljö. Din partner och andra familjemedlemmar är självklart välkomna med, men fokus ligger alltid på den blivande mamman och gravidmagen.

Under hela gravidfotograferingen guidar jag dig och ger förslag på enkla och varierande poser och du behöver aldrig göra något som inte känns bra för dig. Huvudsaken är, oberoende av var vi fotograferar, att du känner dig bekväm, ompysslad och fin.

gravidfotograf sigtuna

Fina ord från kunder

"Linda fotograferade mig när jag var gravid. Det var en mycket fin upplevelse. Hon är så omtänksam och talangfull. Jag brukar känna mig ganska obekväm framför kameran, men med Linda kändes det naturligt. Hon fick mig att slappna av. Bilderna blev fantastiskt fina. Linda fotograferade även vårt nyfödda barn. Även under den fotograferingen kände jag mig trygg, mycket tack vare Lindas varma och professionella bemötande. Bilderna på vår nya familjemedlem blev otroligt vackra. Vi är tacksamma över att det var just Linda som förevigade graviditeten och vårt nyfödda barn. Jag kan därmed varmt rekommendera Linda som fotograf."

- Katarina (Jakobstad, Finland)

Din fotografering och upplevelse

Gravidklänningar

För att underlätta för dig och få dig att känna dig lite extra ompysslad och fin får du alltid, om du vill, låna upp till 3 olika gravidklänningar av mig under din fotografering. Jag äger ärligt talat fler gravidklänningar än vanliga klänningar till mig själv i min egen garderob hemma, whoops! Det finns med andra ord valmöjlighet bland klänningarna. Det finns klänningar i storlek xs-xl, de flesta är i maximodell och många har spets- eller broderidetaljer. I nuläget har jag runt 20 gravidklänningar att välja mellan och jag köper titt som tätt in nya för att uppdatera garderoben.

Tid, plats och ljus

Jag tar emot ett begränsat antal fotografering per månad, för att jag ska ha möjlighet att alltid erbjuda avgiftsfri ombokning, i fall vi råkar få dåligt väder. Jag lägger mycket tid på att hitta vackra fotograferingsplatser med fint ljus. Gärna gör vi fotograferingen vid solnedgången, eftersom det då kan vara nästintill magiskt ljus. Fotograferar vi hemma hos dig gör vi det med fördel dagtid när det är som ljusast inomhus. Vi fotograferar dig någongång mellan gravidvecka 28 och 35, men det går också bra både tidigare och senare i fall det passar dig bättre.

Personlig upplevelse

Jag vill ge alla kunder den bästa möjliga servicen och finns som stöd och hjälp under hela processen - innan, under och efter fotograferingen. Fotograferingen och hela upplevelsen anpassas efter dig, dina behov och din personlighet. Fotoplatsen kan vara antingen hemma hos dig eller ute i miljö, där det passar dig bäst. Kläder eller klänning väljer du enligt dina önskemål. Och glöm inte din överraskningspresent - även den är anpassad efter dig.


Gravidfotografering året runt

Gravidfotograferingar kan göras året runt. Alla årstider har sin egen charm och vi väljer alltid plats och tid enligt årstid för att få bästa möjliga bilder. Om vi fotograferar hemma hos dig siktar vi på en tid när dagsljus kommer in i ditt hem och fotograferar vi i miljö ger jag förslag på platser som passar för den årstid vi befinner oss i, och tiden får gärna vara vid solnedgången eller soluppgången.

Jag har med mig det vi kan tänkas behöva under fotograferingen, för att du ska känna dig trygg och må bra. Är det kallt är det bra att klä på sig ett par extra varma leggings och skor och jag har alltid med mig till exempel värmande filt och dryck och värmepåsar som man kan fästa innanför kläderna eller hålla i händerna. Oberoende årstid gör vi fotograferingen i lugn takt och tar pauser när det behövs.

Vanliga frågor och svar

När ska man boka?

Du kan med fördel höra av dig tidigt i din graviditet för att försäkra dig om ett ledigt datum närmare ditt bf.

När ska man göra en gravidfotografering?

Jag brukar rekommendera att göra fotograferingen mellan gravidvecka 28 och 35. Men det går självklart även tidigare och senare och vi utgår från den blivande mammans behov och mående.

Får jag låna en gravidklänning av dig?

Absolut, upp till hela 3 olika klänningar får du låna under din fotografering. Jag har många olika gravidklänningar att välja mellan. Dock är det förstås inget måste att ha klänning på sig - det bestämmer du själv.

Får familjemedlemmar vara med på bild?

Självklart, både partner och andra familjemedlemmar är välkomna med under fotograferingen, men störst fokus lägger vi alltid på den blivande mamman och gravidmagen.

Jag känner mig som en flodhäst, hur ska jag kunna bli fotograferad?

För det första, du ser verkligen inte ut som en flodhäst. Mitt jobb är att få fram dina bästa sidor och få dig att känna dig vacker, stark och ompysslad under fotograferingen. Jag lovar att det kommer gå bra, jag guidar dig under hela fotograferingen och du kommer absolut glädjas av att ha bilder på dig själv och magen före den nya familjemedlemmen kom till världen.

Investering gravidfotografering

  • Personlig support och hjälp innan, under och efter fotograferingen
  • Flersidig pdf-guide med info och tips inför fotograferingen
  • Fotograferingsavtal med alla villkor och detaljer vi kommit överens om
  • Avgiftsfri ombokning av fotodatum vid dåligt väder
  • Lån av upp till hela 3 olika vackra gravidklänningar
  • Fotografering i miljö eller hemma hos kund
  • Upp till 1,5 h fotografering
  • 30 st omsorgsfullt redigerade digitala bilder
  • Överraskningspresent till blivande mamman

3 800 kr

  • 20% av priset betalas vid bokning och resterande 80% betalas efter fotograferingen

För fullständig info om paket, villkor och allt det goda som ingår - ta kontakt!