Länge leve familjemys och familjekaos!

Det hör ju liksom ihop. Jag är inte ute efter att måla upp någon utopisk bild av den perfekta familjen, utan jag vill fånga vad som är speciellt med just er familj och vem ni är. Det är inte heller någon nyhet att tiden flyger iväg, så min rekommendation är att boka in en familjefotografering redan idag, innan barnen plötsligt tagit examen eller flyttat hemifrån innan ni hunnit ta familjefoton där alla är samlade på samma bild. Och kom ihåg - alla familjer ser olika ut och ni är varmt välkomna att fotograferas hos mig vem ni än är och ni får alltid känna att ni kan vara er själva.

familjefotograf sigtuna familjefotograf åland

Hur går det till?

Bokning

Kontakta mig på det sätt ni föredrar, exempelvis via bokningsformuläret här på hemsidan. Uppge era önskemål och så svarar jag er inom två vardagar med förslag på fotodatum. Datumet kan alltid avgiftsfritt ombokas, om det till exempel skulle ösregna. I och med bokning tas en bokningsavgift på 20% ut, som dras av från slutfakturan. Bokningsavgiften fungerar som en delbetalning och är även en försäkran om bokat datum för både er och mig.

Förberedelse

Inför fotograferingen vill jag gärna lära känna er så att jag kan erbjuda er bästa möjliga personliga service och upplevelse. Innan fotograferingen får ni också en flersidig pdf-guide med en massa info och tips inför er fotografering. Vill ni bli fotograferade i miljö (rekommenderar vid solnedgången) ger jag förslag på olika fina platser som skulle kunna passa er, eller så fotar vi på er favoritplats eller hemma hos er, vilket kan bli minst lika mysigt och ofta även lite mindre nervöst och mer personligt.

Fotografering

Under en familjefotografering ligger fokus på alla familjemedlemmar, er relation och vad som är speciellt med just er familj. Har ni nyss fått en ny liten familjemedlem lägger vi lite extra fokus där. Det är aldrig något måste att titta och le i kameran, utan fotograferingen görs på ett naturligt och okonstlat sätt. Det är fritt fram att leka, gosa, upptäcka miljön och umgås. Jag guidar jag er under hela fotograferingen och ger tips och förslag på poser. En liten överraskningspresent till er familj utlovas också efter fotograferingen.

Leverans

1–2 veckor efter fotograferingen skickar jag er ett urvalsgalleri med de bästa bilderna, där ni får välja ut era 30 favoritbilder. När ni valt ut era favoritbilder, redigeras de omsorgsfullt och slutfakturan på 80% skickas till er. Efter cirka en vecka och när slutfakturan är betald levereras de färdiga bilderna högupplösta via ett lösenordsskyddat webbgalleri, som ni även kan dela med nära och kära. Självklart finns det möjlighet att köpa tilläggsbilder, om ni vill ha ännu flera bilder.

barnfotograf sigtuna barnfotograf uppsala
familjefotograf sigtuna familjefotograf uppsala

Fina ord från kunder

"Med Linda känns fotograferingen naturlig. Linda är lugn, glad och hjärtlig. Man får vara sig själv, komma med egna visioner och idéer, och blir man osäker på vad som blir bra har hon många egna tankar och idéer. En fotografering hos Linda känns enkelt och inte alls sådär obekvämt och nervöst som det så lätt kan bli, speciellt gällande mer känslosamma/intima bilder. Vi är jättenöjda med Lysa photography!"

- Linn & Sebastian (Jakobstad, Finland)

familjefotograf åland barnfotograf åland

Ny familjemedlem?

En ypperlig tidpunkt för att boka in en familjefotografering är till exempel när ni just välkomnat en ny liten familjemedlem. Jag rekommenderar att boka in ett datum (avgiftsfri ombokning) redan under graviditeten, eftersom tiden oftast flyger iväg i ett swish när man väl sitter i bebisbubblan.

Hur gör vi då under fotograferingen? Jag hänger med er när ni som familj gosar, gosar och gosar lite till och ni får bilder av er nyaste minsting när hen var nykläckt och man fortfarande förundrades över hur små fötter och händer någon verkligen kan ha.

familjefotograf åland familjefotograf sigtuna

Fota i miljö eller hemma?

Det är en smaksak och är helt upp till er och era behov och er livsstil. Båda alternativen har sin charm.

Om vi fotograferar hemma hos er kan det lätta lite på nervositeten och bli mer personligt, eftersom miljön är er alldeles egna. Under fotograferingen får ni umgås som familj, mysa i soffan, baka en kaka tillsammans, leka med favoritleksakerna, vika tvätt - alltså precis vad ni vill och som hör ihop med ert liv. Det är ett fint sätt att dokumentera ert gemensamma hem och ett bra sätt att bevara minnet av hur till exempel era barns egna rum såg ut under en viss period i ert liv.

Om vi fotograferar i miljö blir det som en utflykt för hela familjen. Det finns massvis med valmöjligheter och jag ger alltid förslag på fina platser som vi kan besöka och som skulle kunna passa just er. Vi kan besöka till exempel en skog eller en strand, ta en promenad till parken eller kanske ni har någon speciell plats ni tycker om att besöka. Ni får leka tillsammans, springa runt, mysa och upptäcka miljön. Kanske ni stortrivs med att vara utomhus, och då passar det ju ypperligt att vi gör fotograferingen i miljö.

Under hela familjefotograferingen guidar jag er och ger förslag på aktiviteter, poser och lekar. Huvudsaken är, oberoende av var vi fotograferar, att ni är tillsammans som familj.

Variation och bildantal

Jag fotograferar på ett dokumenterande och naturligt sätt och det blir ofta många varierande bilder och vinklar med familjen i olika konstellationer. Hela familjen tillsammans, syskon, enskilda bilder på barnen och om det finns behov och möjlighet brukar det ofta bli några parbilder av föräldrarna också, innan någon småtting hinner krypa alltför långt bort förstås.

De allra flesta säger att de känner sig nervösa för att bli fotograferade och det är förstås helt normalt. Ingen behöver dock ha någon förhandskunskap om att stå framför kameran. Det finns aldrig något tvång att snällt behöva sitta och le in i kameran, utan fokus läggs på att ni tillsammans umgås och interagerar med varandra på olika sätt. Och ni får alltid vara precis er själva.

I familjefotopaketet ingår 30 bilder - för att förmedla en levande berättelse från just er fotografering. Ni väljer själva ut era 30 favoritbilder från urvalsgalleriet som skickas till er efter fotograferingen. Vill ni sedan ha ännu flera bilder än det som ingår i paketet är det självklart möjligt.

Vanliga frågor och svar

När ska man boka en nyföddfotografering?

Kontakta mig gärna under graviditeten och nämn ditt bf, så preliminärbokar vi ett fotodatum. Vill ni enbart ha foton där minstingen sover djupt görs fotograferingen gärna när hen är runt 2 veckor gammal, men självklart går det även bra senare. Vi anpassar fotograferingen efter era behov.

Vi är inte vana att stå framför kameran. Kan vi ändå boka en fotografering?

Ingen förhandskunskap behövs av att stå framför kameran. Fotograferingen gör vi på ett avslappnat och naturligt sätt, ni får helt och hållet vara er själva och jag guidar er under hela fotograferingen. Jag lovar att det kommer gå bra.

Får vi ha med oss vår hund på fotograferingen?

Självklart. Alla tvåbenta och fyrbenta familjemedlemmar är välkomna med under fotograferingen.

Vad ska vi ha på oss för kläder?

Den flersidiga pdf-guiden ni får innan fotograferingen innehåller massa tips om hur ni kan förbereda er inför fotograferingen och där går jag till exempel igenom klädval. Det viktigaste är dock att ni har på er något ni känner er bekväma och fina i.

Investering familjefotografering

  • Personlig support och hjälp innan, under och efter fotograferingen
  • Flersidig pdf-guide med info och tips inför fotograferingen
  • Fotograferingsavtal med alla villkor och detaljer vi kommit överens om
  • Avgiftsfri ombokning av fotodatum vid dåligt väder
  • Fotografering i miljö eller hemma hos kund
  • Upp till 1,5 h fotografering
  • 30 st omsorgsfullt redigerade digitala bilder
  • Överraskningspresent till familjen

3 800 kr

  • 20% av priset betalas vid bokning och resterande 80% betalas efter fotograferingen

För fullständig info om paket, villkor och allt det goda som ingår - ta kontakt!